Hoe werkt ŐsiMagnesium?

Veel van de positieve eigenschappen van ŐsiMagnesium zijn te danken aan de onconventionele absorptiemethode. Dankzij de transdermale absorptie via de huid kan het product magnesium effectiever en gerichter afleveren aan problematische weefsels en cellen.

Het werkingsprincipe van transdermale absorptie

De menselijke huid is als een dicht geweven weefsel – ogenschijnlijk ondoordringbaar, maar in werkelijkheid heeft het kleine openingen, poriën genaamd, waardoor de huid actieve ingrediënten kan absorberen.

Medicijnen die via de huid worden opgenomen, zijn ideaal voor pijnbestrijding, zijn effectief bij kinderen en worden ook veel gebruikt in de sportgeneeskunde.

De transdermale methode wordt veel gebruikt omdat de werkzame stoffen tijdens de absorptie de maag, het spijsverteringsstelsel en andere organen niet belasten.

Verschillende gels, emulsies, crèmes, sprays en zelfs lippenbalsems brengen hun actieve ingrediënten effectiever in de bloedbaan. Traditionele medicatiemethoden, zoals tabletten en capsules, kunnen door maagzuur en spijsverteringsenzymen verdund raken en hun effectiviteit verliezen tegen de tijd dat ze hun bestemming in het lichaam bereiken.

Wat zijn precies de voordelen van transdermaal magnesium?

Medicijnen die via de huid worden opgenomen, omzeilen de maag en de lever. Hierdoor komt een aanzienlijk groter deel van de werkzame stoffen terecht op de plek waar ze nodig zijn. In veel gevallen worden transdermale methoden gebruikt om ongewenste bijwerkingen (bijvoorbeeld maagklachten, slaapstoornissen, slaperigheid) te voorkomen.

In de farmaceutische praktijk worden nog steeds het meest de volgende methoden gebruikt: oraal (tabletten, capsules), intramusculair (vaccinaties toegediend in spierweefsel, bijvoorbeeld griepvaccinatie), subcutaan (bijvoorbeeld toediening van insuline onder de huid) en intraveneus (werkzame stoffen toegediend via een ader). Veel onderzoekers zijn er echter van overtuigd dat de toekomst ligt in transdermale oplossingen (bijvoorbeeld pleisters) waarmee medicijnen lokaal en gelijkmatig kunnen worden toegediend.

Welk onderzoek bewijst dat transdermale absorptie werkt? 

Transdermale absorptie wordt in veel medische hulpmiddelen en medicijnen toegepast; denk maar aan de vele pleisters die verkrijgbaar zijn bij apotheken. In het Verenigd Koninkrijk is een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van ŐsiMagnesium. Hier kunt u er meer over lezen.

Wat betekent dit in cijfers? 

In het eerder genoemde onderzoek waren de magnesiumniveaus in de cellen bij 89% van de patiënten 18 weken na de behandeling toegenomen, met gemiddeld 59,7%. Soortgelijke resultaten met orale preparaten konden pas na een veel langere behandelingsperiode worden waargenomen, namelijk 9-24 maanden. Bij alle geteste proefpersonen verbeterde de calcium/magnesium balans gemiddeld met 25,2%. 

Na behandeling met ŐsiMagnesium vertoonde 78% van de patiënten een significante verbetering in de ontgifting van zware metalen. De resultaten ondersteunen de stelling dat het in alle gevallen mogelijk is om de intracellulaire magnesiumniveaus te verhogen en dat dit een impact kan hebben op veel processen, zoals de cardiovasculaire functie, de botgezondheid en het welzijn. 

De informatie op de website en in het bericht is uitsluitend bedoeld ter informatie en educatie en vormt niet de deskundige mening van het Hongaarse Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen (OÉTI) of het Nationaal Instituut voor Farmacie (OGYI). Vraag uw arts of apotheker om advies over ziekte, werkzame stoffen, veranderingen in levensstijl of voeding!